Note de subsol şi note de final

In jos

Note de subsol şi note de final

Mesaj Scris de DarkArms la data de Vin Mar 24, 2017 10:02 pm

APA nu recomandă folosirea notelor de subsol şi a notelor de final pentru că reproducerea lor de către editori este costisitoare. Totuşi, dacă notele explicative se dovedesc necesare pentru documentul nostru, APA detaliază folosirea a două tipuri de note de subsol: de conţinut şi de drepturi de autor.

Când folosim orice fel de notă de subsol, trebuie să inserăm un număr cu format tip superscript care însoţeşte aproape orice semn de punctuaţie. Numerele notelor de subsol nu ar trebui să urmeze unor linii de dialog ( — ), şi, dacă apar într-o propoziţie în paranteză, numărul notei de subsol ar trebui inserat în cadrul parantezei.
Oamenii de ştiinţă au studiat —de-a lungul mai multor ani1—rămăşiţele fosilizate ale iacilor.2 (Acestea sunt transportate acum la Muzeul Chauan.3)

Toate notele de subsol ar trebui să apară pe pagina finală a documentului (de obicei situată după bibliografie). Centraţi cuvintele “Note de subsol” în partea superioară a paginii. Scrieţi cu alineat la cinci spaţii, pe prima linie a fiecărei note de subsol. Apoi, urmaţi o regulile normale de spaţiere a paragrafelor. Spaţiere la doi, pe restul documentului.
1 În timp ce metoda de examinare a iacului wooly-wooly oferă numeroase insight-uri pentru cercetare, acest document nu se axează pe această specie.
Note de conţinut

Notele de conţinut oferă informaţii suplimentare pentru cititorii noştrii. Când oferim note de conţinut, trebuie să fim concişi şi să ne referim la un singur subiect. Comentariile ar trebui să se limiteze la un singur paragraf.

De asemenea, notele de conţinut pot indica cititorilor faptul că există informaţie disponibilă mai detaliat în altă parte.
1 Vezi Blackmur (1995), în special capitolele trei şi patru, pentru o analiză amănunţită a acestui animal extraordinar.
Note legate de copyrights

Dacă citaţi mai mult de 500 de cuvinte, de material deja publicat, sau credeţi că aţi putea viola legile copyright de "utilizare cinstită", trebui să obţineţi permisiunea formală a autorului (autorilor). Celelalte surse vor apărea doar în bibliografie.

Urmaţi aceleaşi reguli de formatare ca în cazul notelor de conţinut pentru a nota permisiunile de tip copyright. Apoi ataşaţi documentului o copie a scrisorii de permisiune.

Dacă reporduceţi o imagine, grafic, sau tabel, dintr-o altă sursă, trebuie să oferiţi o notă specială la sfârşitul itemului, care includă informaţie legată de copyright. De asemenea, trebuie să treceţi permisiunile scrise împreună cu lucrarea. Începeţi citarea cu “Notă.”

Notă. Din “Titlul articolului,” de W. Jones şi R. Smith, 2007, Journal Title, 21, p. 122. Copyright 2007 de către deţinătorul copyright-ului. Reprintat cu permisiune.
avatar
DarkArms
Founders
Founders

Mesaje : 226
Data de inscriere : 23/09/2016
Varsta : 17
Localizare : Terra

http://lowgamers.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum