Bibliografia: reguli de bază

In jos

Bibliografia: reguli de bază

Mesaj Scris de DarkArms la data de Vin Mar 24, 2017 10:02 pm

Bibliografia ar trebui să apară la sfârşitul lucrării. Ea oferă informaţia necesară cititorului pentru a localiza şi obţine orice sursă citată în cadrul lucrării. Fiecare sursă citată în lucrare trebuie să apară în bibliografie; în plus, fiecare intrare din bibliografie trebuie să fie citată în text.

Referinţele trebuie să înceapă pe o pagină separată de textul eseului; numiţi pagina Bibliografie (fără semne de citare, subliniere, etc.), centrat la vârful paginii. Şi această pagina ar trebui să aibă un spaţiu de 2 între linii, ca restul eseului.
Reguli de bază

Toate linile de după prima linie a fiecărie intrări din bibliografie trebuie scrise cu alineat la jumătate de inch de marginea stângă. Acesta poartă numele de hanging indentation în Microsoft Word. Acest tip de alineat arată în felul următor:

Numele autorilor sunt inversate (numele de familie este primul); trebuie să treceţi numele şi iniţialele tuturor autorilor unei opere particulare, în afara cazului în care lucrarea are mai mult de 6 autori. Dacă opera are mai mult de şase autori, enumeraţi primii şase autori şi folosiţi apoi et al. pentru a indica restul autorilor.
Intrările din bibliografie ar trebui trecute în ordine alfabetică, după numele de familie a primului autor a fiecărei lucrări.
Dacă aveţi mai mult de un articol de acelaşi autor, referinţe cu un singur autor sau autori multiplii, cu exact aceeaşi autori în aceaşi ordine, trebuie aranjate în ordinea anului apariţiei, începând cu cea mai veche dintre lucrări.
Când facem referinţă la orice lucrare care nu face parte dintr-o revistă, cum ar fi o carte, articol sau pagină web, scrieţi cu majuscule doar prima literă a primului cuvânt din titlu şi subtitraţi primul cuvânt după o coloană sau linie de dialog şi substantivele potrivite. Nu scrieţi nu majuscule prima literă a celui de-al doilea câvânt dintr-o asociaţie de cuvinte.
Scrieţi cu majuscule toate cuvintele din titlurile jurnalelor.
Scrieţi cu text cursiv (italic) titlurile lucrărilor mai lungi, cum ar fi cărţi sau jurnale.
Nu scrieţi cu text cursiv, subliniat, sau puneţi între ghilimele titlurile lucrărilor scurte cum ar fi articole din ziare sau eseuri din colecţii editate.
avatar
DarkArms
Founders
Founders

Mesaje : 226
Data de inscriere : 23/09/2016
Varsta : 17
Localizare : Terra

http://lowgamers.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum